DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: CUNTA ÇAĞRILARININ ARKASINDA YASSIADA REJİMİ VARDIR

AK Parti Sözcüsü Çelik, “Cunta Çağrılarının Arkasında Her Zaman İçin Yassıada Rejimi Vardır.” Dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bir İktidarı Siyaset Yaparak Seçimle Göndermek İstemek Her Muhalefetin Demokratik Hakkıdır Ama ‘Seçimle Ya Da Başka Yollarla Gidecek’ Demek Bunun Türkiye Tarihindeki Anlamı Bellidir. Bu Millete Karşı Silah Çekmenin, Milletin İradesine Karşı Suikast Girişiminde Bulunmanın Referansıdır.” Dedi.

Çelik, Kovid-19 Salgınına Karşı Alınan Tedbirler Kapsamında Video Konferansla Gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı Devam Ederken, Parti Genel Merkezinde Düzenlediği Basın Toplantısında Gündeme İlişkin Değerlendirmelerde Bulundu.

Toplantıda İç ve Dış Siyasi Olayları Değerlendirdiklerini Söyleyen Çelik, Koronavirüsle Mücadele Konusunda Yapılan Çalışmalar ve Alınan Tedbirlerin de İncelendiğini Kaydetti.

Çelik, Dünyadaki Koronavirüs Durumunu Takip Ettiklerini, Bunun Türkiye’ye Yansımalarını Değerlendirdiklerini İfade Etti.

Vatandaşların Tedbirlere Uymasıyla Bir Normalleşme Sürecinin Konuşuyor Olmasının Son Derece Önemli Olduğunu Belirten Çelik, “Tedbirlere Ne Kadar Çok Uyarsak Normalleşme O Kadar Azami Derecede Mümkün Olacak. Bütün Vatandaşlarımızın Sağlığını, Sıhhatini Gözeterek Bu Kolaylaştırıcı Birtakım Adımların Atılması Bizi Kesinlikle Rehavete Sevk Etmemelidir. Eğer Rehavete Sevk Ederse Onun Sonrasında Daha Ciddi Önlemler Alınma Durumunda Kalınabilir.” Diye Konuştu.

Hayatını Kaybedenlere Allah’tan Rahmet Dileyen Çelik, “İnsan Odaklı Sağlık Politikası Olmayan, Sadece İri Devlet Olan Birtakım Devletlere Nazaran Nasıl Güçlü Bir Mücadele Verdiğimizi Hep Beraber Görmüş Olduk.” İfadelerini Kullandı.

Çelik, Son 10 Gündür Türk Siyasi Tarihi Açısından Kayıtlara Geçmesi Gereken Bir Tartışmanın Yaşandığını, Bunun En Son Örneğinde, İnternet Sitesindeki Yazarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Merhum Başbakan Adnan Menderes’in Akıbeti İle Tehdit Eden Bir Yazısının Çıktığını İfade Etti.

Bunun Aylar Evvel Bir Askeri Bürokratın TBMM’ye Saldırısı İle Başladığını, Meclisin Yasa Yapma Hakkını Gasbeden Bir Yaklaşım Ortaya Koyduğunu Dile Getiren Çelik, Şöyle Devam Etti:

“Maalesef Bildiğimiz Bir Parti İşte Her Zaman Olduğu Gibi Vesayet Süreçlerine Verdiği Desteği Burada da Gösterdi. Arkasından Çok Bildiğimiz Bir Şey Vardır; Türkiye’de Belli Odaklar, Bunlara Ben ‘Demokrasiyi Felç Etme Örgütü’ Diyorum, Bunların Bazıları, Bazı Barolarda Olurlar, Bazı Derneklerde Olurlar, Bazı Partilerde Olurlar Ama Yatay Kesen Bir Örgüttür Bütün Bu Yapıları. Devletin Bürokrasisinde Olurlar, Bazen 367 Kararıyla Önümüze Çıkarlar, Bazen İşte 27 Nisan Muhtıra Teşebbüsüyle Önümüze Çıkarlar, Çeşitli Şekillerde Kendilerini Gösterirler. Bazen Bir Baro Açıklamasıyla Kendilerini Gösterirler. Bunun En Acısı Yüce Meclis Çatısı Altındaki Bazı Milletvekillerinin Bu Demokrasiyi Felç Etme Örgütünün Gönüllü Militanları Olmasıdır. Bunlar Bildikleri Yola Başvurarak Yine Bir Rejim Tartışması Açmaya Çalışıyorlar. Seçilmiş Cumhurbaşkanlığı Makamına, Milletin Oyunu Beğenmeyerek Milli İradeyi Beğenmeyerek ‘Saray Rejimi’ Demeye Başladılar.”

Benzer İfadelerin Merhum Menderes Ve Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’la İlgili de Söylendiğini Hatırlatan Çelik, Bunun Aynı Şey Olduğunu Bildirdi.

“Saray Rejimi” Tartışmasının Yeni Olmadığını, TBMM’ye Girdikleri İlk Dönemde Milli Eğitim ve Dış Politikayla İlgili Sürekli Rejim Tartışması Çıkarılmaya Çalışıldığını Hatırlatan Çelik, Şunları Kaydetti:

“Bir Gün Çok İyi Hatırlıyorum, Bir CHP Grup Başkanvekili, İktidarımızın İlk Döneminde ‘Bu Meclisi Biz Bile Açık Tutamayız.’ Gibisinden Bir Sözle Grubumuzu Tehdit Ederek Merhum Menderes Zamanındaki Bir Tartışmaya Gönderme Yapmıştı. Yine Çok İyi Hatırlıyorum Tarım Politikasıyla İlgili Bir Meseleyi Tartışırken Bile Meseleyi Bir Rejim Tartışmasına Çevirmişlerdi. Dolayısıyla Bu Bizim Bildiğimiz Ve Mücadele Ettiğimiz Bir Yöntemdir. Türkiye’deki Demokrasi Mücadelesinin Önündeki En Büyük Fitnelerden, En Büyük Engellerden Bir Tanesidir. Meclis İradesine Saldırarak Başlayan Bu Süreç Arkasından Bazılarının Antidemokratik Müdahaleleri Dillendirmesi İle Sürdü.”

CHP’de Grup Başkanvekilinden İl Başkanına Kadar Antidemokratik İmalarda Bulunanların Olduğunu İfade Eden Çelik, Sözlerine Şöyle Devam Etti:

“Örneğin Şöyle Bir Cümleyi Türkiye’deki Siyasi Tarihin İdrakine Sahip, Türkiye’deki Yaşanmış, Ödenmiş Bedellerin Vicdanına Sahip Hiç Kimsenin Kurmaması Gerekir: ‘Bu İktidar Seçimle Ya Da Başka Bir Şekilde Gidecek.’ Cümlesi. Bir İktidarı Siyaset Yaparak Seçimle Göndermek İstemek Her Muhalefetin Demokratik Hakkıdır Ama Seçimle Ya Da Başka Yollarla Gidecek Demek Bunun Türkiye Tarihindeki Anlamı Bellidir. Bu Millete Karşı Silah Çekmenin, Milletin İradesine Karşı Suikast Girişiminde Bulunmanın Referansıdır. Maalesef Bugün Bunun Halen Bu Cüretle Yapılıyor Oluşu Esasında Demokrasimizi Ve Biricik Cumhuriyet’imizi, Türkiye Cumhuriyeti’ni Korumak Konusunda Ne Kadar Teyakkuzda Olmamız Gerektiğini Bize Bir Kere Daha Söylemektedir.”

“CUNTA ÇAĞRILARININ ARKASINDA HER ZAMAN İÇİN YASSIADA REJİMİ VARDIR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bir Gazeteciye Verdiği Beyanatta “Darbeden Bahsedilmesini Doğru Bulmuyorum.” Dediğini Aktaran Çelik, Şunları Söyledi:

“Biz De İşte Bunu Söylüyoruz Aylardır. Çeşitli Örnekler Veriyoruz, Sadece Bu Koronavirüs Sonrası Değil Öncesinde De ‘Şu Milletvekiliniz, Şu Sözcünüz, Şu Mensubunuz Bakın Darbe Çağrısı Yapıyor.’ Ya Da ‘Bu Son 10 Gündür Bunlara Karşı Bir Şey Söyleyecek Misiniz?’ Diye, Bunlara Karşı Herhangi Bir Şey Söylenmiyor. Biz Demokrasimiz Ve Cumhuriyetimiz Konusundaki Hassasiyetle Bunları Gündeme Getirdiğimizde De ‘Bu Tartışmaları Niye Yapıyorsunuz, Başka Şeyleri Mi Örtbas Etmek İstiyorsunuz.’ Diyorlar. Biz Asıl Bu Cunta Çağrılarıyla Cumhuriyet’imizin Ve Demokrasimizin Kazanımlarının Örtbas Edilmesine Direniyoruz.

Tabii Cunta Çağrılarının Arkasında Her Zaman İçin Yassıada Rejimi Vardır. Şunu Unutmayın, Türk Siyasi Tarihinde Temel Konulardan Bir Tanesidir Bu; Kim Rejim Tartışması Açıyorsa Meşru Siyaset Alanını Bir Rejim Tartışmasının İçine Çekmek İstiyorsa Muhakkak Surette Zihninin Arka Planında Yassıada Rejimini Yeniden Hayata Geçirme Stratejisi Vardır. Bu Her Zaman Böyle Olmuştur. Bunun Yöntemi, Bunun Güzergahı, Bunun Yol Haritası Bizce Malumdur, Milletimizce Malumdur.”

Bu Durumun Milli İradeye Dönük Bir Suikast Girişimi Olduğunu İfade Eden Çelik, Bunu Başlatanlar İçerisinde Siyasetçi Olanların Hepsinin Neden Aynı Partide Bulunduklarının Sorulması Ve Bununla Yüzleşilmesi Gerektiğini Söyledi.

“Niye Sürekli Olarak Cunta, Milli İradeyi Gasbetme, Milli İradenin, Demokrasimizin, Cumhuriyet’imizin Kazanımlarını Yok Etme Çağrıları Hep Bir Siyasi Partinin İçindeki Siyasetçilerden Geliyor?” Diye Soran Çelik, Bunun Üzerinde Çok Düşünülmesi Gerektiğini Kaydetti.

Çelik, Bu Siyasi Parti İçerisindeki Demokrat Ve Cumhuriyet’e Bağlı Kişilerin Buna Tepki Vermesi, Bunların Karşısında Durması Gerektiğini Belirtti.

Herkesin Önce Kendi Evini Temizlemesi Gerektiğine Dikkati Çeken Çelik, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Bu Tip Antidemokratik Girişimlerden, Çirkinliklerden Evini Ne Kadar Çok Temizlersen Toplam Demokratik Mücadeleye O Kadar Katkı Verirsin. Yassıada Rejimine Karşı Milletin İradesinden, Demokrasimizden Ve Cumhuriyet’imizden Yana Olmaya Devam Edeceğiz. Bir Daha Bu Ülkede Yassıada Rejimi Hayata Geçmeyecektir. Yassıada Rejimi Demokrasimizi Ve Cumhuriyet’imizi Gasbedemeyecektir. Yassıada Rejimi ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ İlkesini Asla Ve Asla İmha Edemeyecektir.”

Çelik, Koronavirüs İle Mücadele Ederken Aynı Zamanda Çok Yönlü Tehditlerle De Mücadele Etmeye Devam Ettiklerini Aktardı.

LİBYA’DAKİ GELİŞMELER

Libya’daki Gelişmeleri Yakından İzlediklerini İfade Eden Çelik, Şunları Kaydetti:

“Libya’da Milli Menfaatlerimizi Uygun Gelişmelerde Giderek Mesafe Katedildiğini Görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Bizzat Takip Ederek Orada Milli Menfaatlerimiz Doğrultusundaki Gelişmelere Karşı Güçlü Desteğimizi Yinelemektedir. Aynı Şekilde Bütün Bu Mücadele Sırasında Doğu Akdeniz’de Yunanların Yapmaya Çalıştığı Kışkırtmalar Ya Da Birtakım Oldubittilere Karşı Hem Siyasi Olarak Gerekli Girişimleri Yapıyoruz Hem De Kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz Gereken Şekilde Milli Menfaatlerimizi Korumak İçin Kararlı Duruşlarını Sürdürüyorlar.”

Çelik, Suriye’deki Tabloyu Da Çok Yakından Takip Ettiklerini, Sınırda Türkiye’nin Güvenliğinin Korunmasına Dönük Menfaatlerin Teyit Edilmesinin Önemli Olduğunu Söyledi.

“TÜRKİYE BÜYÜK VE AKİL BİR DEVLET OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR”

Türkiye’nin Bu Süreçte G20 İçerisinde Ya Da Başka Yerlerde Ekonomisi Ya Da Askeri Gücü Daha Fazla Olan Devletlerden Büyük Ve Akil Devlet Olarak Ayrıldığını Vurgulayan Çelik, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

“Ekonomik Büyüklüğü Türkiye’den Daha Fazla Olan Devletlerin İnsan Odaklı Bir Sağlık Politikasının Olmaması, İnsanlarını Koruyacak Kapasiteden Yoksun Olmaları Onları Sadece İri Devlet Haline Getirmiştir. Büyük Devlet Vasfından Uzaklaştırmıştır. Türkiye Hem Konvansiyonel Hem De Konvansiyonel Olmayan Tehditlere Karşı Vatandaşlarını Koruyabilecek Her Türlü Altyapıya, Hazırlığa Sahip Olduğunu Göstererek İri Devlet Değil, Büyük Ve Akil Bir Devlet Olduğunu Göstermiştir. Fakat Maalesef En Vicdan Sahibi İnsanların Sabrını Tüketen Noktaya Gelecek Şekilde İçimizdeki Hastalıklı Bir Zihniyet Adeta Koronavirüsle İlgili Konularda Başarısız Olalım Diye Her Gün Yalan Yanlış Rakamlar İfade Ediyor. Ölü Sayısı Artsın Gibisinden Sürekli Olarak Bir Temenni Siyaseti Peşinde Koşanları Görüyoruz. Bunların İçerisinde Bilim Adamı Vasfı Taşıyanların Da Olması, Maalesef Birtakım Siyasi Kimlikli Kişilerin Olması Son Derece Üzüntü Verici Bir Tabloyu Ortaya Koymaktadır.”

Çelik, Siyasetin Sadece Önümüzdeki Seçim İçin Değil Önümüzdeki Nesil İçin Yapıldığı Takdirde Çok Kıymetli Olacağını Dile Getirdi.

AK Parti’nin Önümüzdeki Seçimleri Düşündüğü Kadar Gelecek Nesilleri De Düşünen Bir Parti Olduğunu Anlatan Çelik, Önümüzdeki Seçimler Ve Gelecek Nesillerle İlgili Derdi Olmayanların Sadece Eleştiren Bir Tablo İçinde Yer Aldıklarını Aktardı.

Seçimle İlgili Dertleri Olmayanların Seçim Dışı Yollarla İktidar Değişiminin Peşinden Koştuğunu Dile Getiren Çelik, Gelecek Nesillerle İlgili Dertleri Olmayanların Da Onlarla İlgili Alınan Kararları İstismar Etmek Ve Onlara Dönük Kazanımları İmha Etmekten Yana Olduğunu Söyledi.

EKONOMİK DESTEK PAKETLERİ

Önümüzdeki Dönemde Sosyal Ve Sağlık Alanındaki Toparlanmanın Devam Etmesi Kadar Vatandaşlara, Esnafa Verilen Desteklerin De Son Derece Önemli Olduğunun Altını Çizen Çelik, Şu Bilgileri Paylaştı:

“Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Bünyesinde Verilen Destekler 200 Milyar Liraya Ulaştı. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank Ve Katılım Bankaları Temel İhtiyaç Desteği Kapsamında 5 Milyon Vatandaşımıza 29 Milyar 692 Milyon Lira Tutarında Bir Kaynak Sunmuştur. Aynı Şekilde Esnafımız Çok Önemlidir. Halk Bankası Esnaf Destek Paketi Bağlamında 535 Bin 249 Esnafımıza 13 Milyar 258 Milyon Liralık Bir Finansman Desteğine Ulaşılmıştır. İşletmelere Sunulan Kefaletli İşe Devam Kredi Desteği Neticesinde 149 Bin 325 Firmamıza Toplam 124 Milyar 386 Milyon Lira Finansman Tahsis Edilmiştir. Burada Önemli Bir Husus Da Bu Finansman Tahsisi Yapılan Firmaların Yüzde 97’sinin KOBİ’ler Olması, Orta Kesimlere Dönük Yaygın Bir Destek Paketinin Yürürlüğe Konmasıdır.”

Şimdiye Kadar 102 Ülkeden 65 Bin Vatandaşın Türkiye’ye Geldiğini Bildiren Çelik, “Bir Muhalefet Yetkilisi Sürekli Olarak Dış Ülkelerden Gelenlerin Rakamları Arttıkça ‘Niye İkide Bir Değişik Rakamlar Açıklıyorsunuz?’ Diyor. Sayı Arttıkça Rakamı Güncelliyoruz. Matematikten Bile Kopmuş Bir Zihniyetle Karşı Karşıyayız. Sabit Bir Evrende, Sabit Bir Dünyada Yaşadığını Düşünen Otoriter Zihniyet Burada Da Kendisini Gösteriyor.” İfadelerini Kullandı.

Çelik, Karantina Süresinin Dolmasının Ardından Yurtlardan Ayrılan Vatandaşların Memnuniyet Mesajlarını Okumanın Da Son Derece Sevindirici Olduğunu Kaydetti.

KORONAVİRÜS SONRASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Koronavirüs Küresel Mukabele Uluslararası Taahhüt Etkinliği’ne Katıldığını Anımsatan Çelik, Şunları Kaydetti:

“Cumhurbaşkanımızın Burada Verdiği Bir Mesaj Çok Önemlidir. Aşı Dünyanın Hepsinin Ortak Malı Olmalıdır Mesajını Verdi. Koronavirüs Sonrası Dünyanın Köklü Bir Biçimde Değişeceğini Öngörebiliriz. Geçmişteki Veba Salgını, İspanyol Gribi Dünyadaki Yapılar Üzerinde Etkiler Oluşturdu. Bu Etkiler Üzerine Analiz Yapanlar, Tarihçiler, Siyaset Bilimciler, Örneğin Katolikliğin Veba Salgını Karşısındaki Yetersizliğinin Protestanlığın Doğmasına Bir Motivasyon Kaynağı Olduğunu, Ona Güç Verdiğini İfade Ederler. Feodalitenin Yıkılmasında Veba Salgınının Etkisinden Bahsederler. Hatta Birinci Dünya Savaşı’nın Daha Kısa Sürede Bitmesinin İspanyol Gribinin Ordulara Ulaşması İle Alakalı Olduğunu Söylerler. Tabii Bunlar Çeşitli Tarih Kitaplarında Siyasi Tarihçilerin Değerlendirmeleri. Yani Bir Salgın Ortaya Çıktığı Zaman Onun Çok Yönlü Boyutları Olabiliyor.

Dolayısıyla Korona Öncesi Dünya İle Korona Sonrası Dünyada Tarihteki Örnekleri Gibi Farklı Olacak. İkinci Dünya Savaşı Sonrası Kurulan Düzen, NATO İle İlgili Tartışmalarla Mı Bitti, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) Ayrılması İle Mi Bitti, Küresel İklim Değişikliği Anlaşmasındaki Anlaşmazlıklarla Mı Bitti Gibisinden Tartışmalar Sürerken İleriye Dönük Bakıldığında İkinci Dünya Savaşı Sonrasındaki Düzenin Bu Koronavirüs Salgınının Ortaya Çıkmasıyla Bittiğini Söyleyen Çok Kişi Olacak.”

“DÜNYANIN KÜRESELLEŞMEYİ ARTIK DAYANIŞMA ÜZERİNDEN TANIMLANMASI GEREK”

Dünya Sağlık Örgütünün, İlerleyen Süreçteki En Büyük Krizin, Üretilen Aşının Tüm İnsanlığa Nasıl Dağıtılacağıyla İlgili Çıkacağının İşaretini Verdiğini Belirten Çelik, Şu İfadeleri Kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın İfade Ettiği ‘Aşı Dünyanın Ortak Malı Olmalıdır.’ Mesajı, Esasında ‘Dünya Beşten Büyüktür’ Prensibimizin Korona Krizine Uygulanmış Biçimidir. Aşının Dünyanın Nasıl Ortak Malı Olacağı Konusundaki Strateji, Siyaset Oluşturma Biçimi, Anlaşma Dünyanın Geleceğini Belirleyecek. Eğer Birilerinin Tedavi Hakkı İnsanlığın Geri Kalanının Diğerlerinden Öncelikli Hale Geliyorsa Onun Hangi Sebebe Dayandığı Sorgulanacaktır. Hangi Kuralla Bazılarına Aşı Verilirken Diğerlerinin Sonraya Bırakıldığı Ya Da Diğerlerinin Tamamen Bundan Mahrum Bırakıldığı Bir Dünya Artık Herhangi Bir Şekilde Dikişleri Tutan Bir Dünya Olmayacaktır.”

Ömer Çelik, Bu Sürecin Küreselleşmeyi Sadece Serbest Ticaretin Varlığı Üzerinden Tanımlayan Dünyanın, Küreselleşmeyi Artık Dayanışma Üzerinden Tanımlanması Gerektiğine Dönük Güçlü Bir Mesaj Olduğunu İfade Ederek, Burada Radikal Bir Değişimin Olacağının Görüldüğü, Aksi Takdirde Dünyada Herhangi Bir Şekilde Düzenden Bahsetmenin Söz Konusu Olmayacağını Söyledi.

Dünyanın, Çevreye Ve Topluma Duyarlı İş Modellerini Takip Ve Teşvik Edeceğini Aktaran Çelik, Savunma Sanayi Konusunda Yapılan Atılamlar Kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Talimatıyla Sağlık, Tarım Ve Gıda Konusuna Daha Yoğun Bir Şekilde Eğilecekleri Bir Döneme Girdiklerini Dile Getirdi.

“Bugün Artık Ben Şu Sağlık Ekipmanlarını Üretmeyeyim, Nasılsa Dünyadan Alırım.” Gibi Bir Yaklaşımın İşe Yaramayacağını Vurgulayan Ömer Çelik, “Avrupa Birliği Üyeleri, Bir Birliğin Üyeleri Olmalarına Rağmen Birbirlerinin Maskelerine El Koydular, Birtakım Tıbbi Ekipmanlarını Çalan, El Koyan, Gasbeden Ülkeler Söz Konusu Oldu. Dolayısıyla Hem Sağlık Açısından, Savunma Sanayi Gibi Kendinize Yeter Hale Gelmeniz, Tarım Açısından Kendinizi Yeter Haline Getirmeniz, Su Açısından Kendinize Yeter Hale Gelmeniz Ve Kendi Tedarik Zinciriniz Konusunda Kuvvetli Olmanız Yeni Dünyada Türkiye’yi Öne Çıkaracak Unsurlardan Olacaktır.” Diye Konuştu.

“MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNİ YÜZDE 100 DESTEKLİYORUZ”

Teknolojinin Geliştirilmesi, Dijital Çağa Ayak Uydurulması Konusunda T3 Vakfına Yapılan Saldırıların Da Son Derece Dikkat Çekici Olduğuna İşaret Eden Çelik, Bu Durumun Tamamen Yalan Üzerine Yine Aynı Odaklar Ve Cunta Çağrısını Yapanlar Tarafından Ortaya Konulan Yaklaşımlar Olduğunu Söyledi.

Geçmişte, Demirağlara, Vecihi Hürkuşlara Yapılan Siyasi Suikastlerin Aynı Şekilde Bu Konudaki Gelişmelere De Yapılmaya, Onlara Yapılan Sabotajların Bugün De Milli Teknoloji Hamlesi Çerçevesinde Yürütülen Çalışmalara Yapılmaya Çalışıldığını Gördüklerini Anlatan Çelik, Bu Durumun, Yine Aynı Siyasi Odaklarından Geldiğini Ve Yine Aynı Siyasi Argümanlarla Yapıldığını İfade Etti.

Terörle Mücadelede Oyun Değiştirici Olan İnsansız Hava Araçları (İha) Ve Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla (SİHA) Türkiye’nin Terörle Mücadele Kapasitesini Artırmasının Çok Derin Bir Rahatsızlık Yarattığını Gördüklerini Belirten AK Parti Sözcüsü Çelik, Konuşmasını Şöyle Sürdürdü:

“Meclis Çatısı Altında, Milletvekili Sıfatıyla Görev Yapan Birilerinin, Bu Şekilde Türkiye’nin Demokrasisini Ve Cumhuriyetini Korumak İçin Terörle Mücadele Kapasitesini Artırmasından Duyduğu Rahatsızlığın Herhangi Bir Demokratik Anlayışla İzah Edilmesi De Mümkün Değildir. Dolayısıyla Biz Milli Teknoloji Hamlesini Yüzde 100 Destekliyoruz, Ülkemizin Ve Gençlerin Geleceği İçin Gençlerin Hayallerinin Gerçekleşmesi İçin. Özellikle De Bu Koronavirüs Döneminde Sadece İHA, SİHA Üretiminin Ötesinde Aynı Zamanda Vantilatör Üretimi Diğer Sağlık Ekipmanları Üretimi Konusundaki Türk Mühendislerinin Cevval Yaklaşımlarıyla Ortaya Çıkan Kapasiteyi Son Derece Kıymetli Bulduğumuzu İfade Ediyoruz. Demokrasimize Saldıranların, Cumhuriyetimize Saldıranların, Türkiye’deki Her Türlü İyi Gelişme Gibi Bu Teknoloji Hamlesine De Saldırmalarının Altını Çiziyoruz. Biz Milli Teknoloji Hamlesine Güçlü Bir Şekilde Destek Vermeye, Kıymet Vermeye, Gençlerimizin Ve Bu Ülkenin Geleceği İçin Bunun Altını Çizmeye Devam Edeceğiz.”

“DİNİ ÖZGÜRLÜKLER RAPORU’ BİR PROPAGANDA METNİNE BENZİYOR”

Ömer Çelik, ABD’de Yayımlanan Dini Özgürlükler Raporu’nu Eleştirerek, Şu Değerlendirmeleri Yaptı:

“Maalesef Hiçbir Şekilde Rapor Olarak Addedilemeyecek Sadece Bir Propaganda Metnine Benziyor. Özellikle Azınlıklar Konusunda Türkiye’ye Yapılan Değerlendirmelerin Tamamı Haksız Ve Yanlıştır. Hatta En Son Biz Amerika Birleşik Devletleri’ne Ziyaretimiz Sırası Cumhurbaşkanımız Bir Heyetle Bir Araya Geldiğinde, O Heyetin Sorduğu Sorular Karşısında Bizim Azınlık Mensubu Vatandaşlarımızın Nasıl Tepki Gösterdiğini Hatırlıyorum. Hatta Bir Arkadaşımız, ‘Bunlar Ne Kadar Geri Kalmış’ Diye Bunlara Tepki Göstermişti. Bu Raporları, Bu Bilgileri Kimden Alıyorlarsa, Bu Aldıkları Kişilerin, Bizim Azınlık Mensuplarımızın Liderleri Olmadığı, Tamamen Başka Saiklerle Hareket Eden Odaklar Olduğu Bilinmektedir.

Özellikle Barış Pınarı Bölgesine Bu Raporda İşgal Bölgesi Denmesi Tamamen Kınanacak Bir Yaklaşımdır. Teröristlerin Olduğu Yerden Teröristleri Temizliyorsunuz, Oradaki Halkı Zulümden Kurtarıyorsunuz, Bunlar Oraya İşgal Bölgesi Diyorlar. Fetullahçı Terör Örgütü’nün Elebaşına ‘Amerika’da Yaşayan Bir Din Adamı’ Gibisinden Masumiyet Atfedilmesi De Son Derece Manidardır. Tabii En Önemlisi De Böyle Bir Raporda Batı’da Yükselen İslam Düşmanlığından, Yabancı Düşmanlığından, Göçmen Düşmanlığından Hiç Bahsedilmemesi Son Derece Bu Raporun Nasıl Subjektif Olduğunu, Nasıl Önyargılı Olduğunu Gösteren Bir Yaklaşım Olmaya Devam Ediyor.”

“BÜTÜN DÜNYA, TÜRKİYE’NİN MÜCADELE YÖNTEMİNİ TAKDİR ETTİ”

Bir Gazetecinin Sorusu Üzerine Çelik, Yeni Tip Koronavirüse (Kovid-19) Yönelik Normalleşme Takvimini Hatırlatarak, Vakaların, Olumsuz Rakamların Düşmeye Başladığı Görüldüğünde Yeni Kolaylaştırmaların Gündeme Gelebileceğini Bildirdi.

Dünyanın En Dinamik Ve Tehlikeli Kriziyle Karşı Karşıya Kalındığını Belirten Çelik, Bütün Dünyanın Türkiye’nin Krizle Mücadele Yöntemini Takdir Ettiğini Vurguladı.

Başta Güvenlik Güçlerinin, Vefa Sosyal Destek Gruplarının Vatandaşların İhtiyacını Gidermek İçin Ter Döktüğünü Söyleyen Çelik, Vatandaşların Memnuniyetinin Yüksek Olduğunu Aktardı.

“Maske Konusunda, ‘Elimizde Vardı Da Vatandaşımıza Vermedik, Yurt Dışına Verdik’ Şeklindeki Propaganda Yalana Dayalıdır.” İfadesini Kullanan Çelik, Bu Propagandanın Gerçeği Yansıtmadığının Görüldüğünü Dile Getirdi.

Çelik, Türkiye’nin Krizle Mücadele Biçiminin Dünyadaki En Başarılı Mücadele Yöntemlerinden Biri Olduğunu, Dünya Sağlık Örgütünün De Bunu Söylediğini İfade Etti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) İlişkin Bir Soru Üzerine Çelik, “Sınav Tarihinin Geri Çekilmesi, Normalleşme Takviminin Bir Parçasıdır. Sınav Süresinin Yarım Saat Uzatılması, Taban Puanın Aşağıya Çekilmesi, Müfredatın Belli Alanlarından Muafiyet Öğrencilerin Önüne Avantaj Olarak Gelecektir.” Dedi.

Çelik, Muhalefetin Her Şeyi İstismar Ettiğini Belirterek, Türkiye’nin Geleceği Gençler İçin Olumsuz Karar Almalarının Mümkün Olmadığını Söyledi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SICAKLIKLAR 50 YIL SONRA ‘YAŞANAMAYACAK SEVİYEDE’ OLABİLİR

HIZLI YORUM YAP