DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a

AK PARTİ 10 MİLYON ÜYESİYLE YENİ ÖMERLERİ BULMAK İÇİN SANDIĞA GİDİYOR

AK Parti Türkiye Çapında Bir Seçime Gidiyor. 10 Milyon 400 Bini Aşkın Parti Üyesi 430 Bin İlçe Delegesini Belirlemek İçin Sandık Başına Gidecek. Kasım-Aralık’taki Seçimde Sandıktan Çıkacak Delegeler AK Parti’yi 2023’e Götürecek Yönetim Kadrolarını Belirleyecek.

AK Parti, Siyasette Katılımı Tabana Yayacak. AK Parti’nin On Milyonu Aşkın Kayıtlı Üye İle Gerçekleştireceği Delege Tespiti Türkiye Genelinde Mini Seçime Dönüşecek. Kayıtlı Üyeler Tarafından Kasım Sonunda Başlayacak Süreçte Aralık Ortasına Kadar İlçe Delegeleri Seçilecek. Sandıktan Çıkan Delegeler İlçelerde AK Parti’yi 2023’e Götürecek Yönetim Kadrolarını Şekillendirecek.

SANDIKTAN MERKEZE

AK Parti Yeni Dönemde Delegelerini Sandıktan Başlayarak Siyasi Sürecin Bir Parçası Haline Getirmeyi Hedefliyor. 7 Ekim’de 7’nci Olağan Büyük Kongrenin Startını Veren AK Parti, Bu Doğrultuda Delege Seçiminde Hassas Bir Çalışma Yürütecek. 28 Kasım -15 Aralık Tarihleri Arasında Gerçekleştirilecek Belde, İlçe Delege Seçiminde Kayıtlı Üyelere Büyük İş Düşecek.

430 BİN DELEGE SEÇİLECEK

10 Milyon 400 Bini Aşkın AK Parti Üyesi Belde ve Mahalleden Başlamak Üzere Yaklaşık 430 Bin İlçe Delegesini Belirlemek İçin Sandığa Gidecek. Oy Kullanacak Olan Delegeler İse Yeni İlçe Yönetimlerinin Yanı Sıra Söz Konusu İl Kongrelerine İlçelerin Göndereceği Delegeleri de Belirleyecek.

NASIL İŞLEYECEK?

İki Hafta Sürecek Delege Tespit Seçimi Türkiye Genelinde Bulunan AK Parti’nin Mahalle, Belde, İlçe ve İl Teşkilatlarında Oy Kabinleri Kurulacak. Seçime Katılan Üyeler Hazırlanacak Delege Listelerine İsterlerse Başka İsimler Yazabilecek.

İSTEDİKLERİ İSMİ YAZABİLECEKLER

Seçime Katılacak Üyelere Sandığa Giderken Delegasyonu İçeren Bir Liste Verilecek. İsterse O Üye Başka Bir İsim de Yazabilecek. Seçimler İl ve İlçe Yönetimlerinin Nezaretinde Yapılacak. Üyeden En Fazla Oyu Alan İsimler Delege Sıralamasına Girecek.

SMS’LE DAVET

AK Parti Teşkilat Başkanlığı Tarafından 10 Milyon 400 Bin Kayıtlı Üyeye SMS Gönderilecek. Davette Üyelerden Söz Konusu Tarihler İçerisinde Kayıtlı Bulundukları Bölgelerde Delege Tespitine Katkıları İstenecek.

AK PARTİ İÇİN YENİ DÖNEM

AK Parti Kaynaklarına Göre 7. Büyük Kongre İle Bir Yenilenme, Bir Tazelenmenin Yanında Yeni İsimlerle Revize Edilecek Kadrolarla Yepyeni Bir Dönem Başlayacak. 2021’in Başlarında Yapılması Planlanan Kongrede Yaşanan Seçim Sonuçlarının Göz Önünde Bulundurulacağı Aktarıldı.

YENİ ÖMERLER ARANIYOR

AK Parti, Söz Konusu Seçimle Halkı Daha Kavrayıcı Geniş Bir Delege Yapısı Öngörürken Yönetim Kadrolarına da Kaynak Oluşturacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kongre Startını Verirken Yeni Ömerlerin Bulunması Talimatını Vermişti. Bu Talimat Kapsamında Hem İlgili Seçimlerden Yeni İsimlerin Kadroya Katılması Beklenirken Bunun Dışında da Parti Yöneticileri Halkın Arasında Bu Yönde Arayışlarını Sürdürüyor.

TECRÜBE KORUNACAK

Kadrolarını Kongre Sürecinde Zenginleştirmeye Odaklayan Ak Parti, Vefa ve Tecrübeye de Dikkat Edecek. Sürece, Kurucu İl Başkanları ve Hizmet Etmiş Eski İl Başkanlarını da Dahil Etmeyi Planlayan AK Parti, Yeni Dönemde Olmayan İsimleri Partinin Farklı Birimlerinde Değerlendirecek.

AK Parti 26 Nisan 2020’ye Kadar 970 İlçe Kongresini Tamamlamayı Öngörüyor. 1 Haziran 2020’de Başlayacak İl Kongrelerinin İse 27 Eylül 2020’ye Kadar Tamamlanması Planlanıyor.

KADIN İL BAŞKANI GELİYOR

Kongre Sürecinde Teşkilatta Kadın Temsiline de Dikkat Edilecek. Kaynaklar, Kongreyle Birlikte Kadın İl Başkanının Olacağını ve Kadın Faktörünün İl Ve İlçe Yönetimlerinde Daha Fazla Hissedileceğinin Altını Çizdiler.

TUZLA’DA SON DURUM

AK Parti Tuzla İlçe Başkanlığında Delege Seçimleri İçin Gerekli Hazırlıklar Edindiğimiz Son Bilgilere Göre Yapıldı. 401 Delegenin Seçileceği Delege Seçimleri ve Kongre İçin İlçe Başkanlığının Herhangi Bir Açıklaması Yok. Genel Merkezin Açıkladığı Üzere 28 Kasım -15 Aralık Tarihleri Arasında Gerçekleştirilecek İlçe Delege Seçiminde Kayıtlı Üyelere Büyük İş Düşecek. Tuzla Kongre Sürecine Kilitlenmiş Durumda. Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in Yaptığı Açıklamalara Göre İlçe Delegeleri Ardından Yeni Yıldan İtibaren 26 Nisan 2020’ye Kadar İlçe Kongresinin Yapılması Öngörülüyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

15 TEMMUZ’DA ORHANLI GİŞELERİNDEKİ OLAYLARA İLİŞKİN DAVADA CEZALAR ONANDI

HIZLI YORUM YAP