DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

AFAD’DAN DİKKAT ÇEKEN WHATSAPP UYARISI

Çeşitli Platformlarda Kötü Niyetli Kişilerin Depremle İlgili Dolaşıma Soktuğu Ses Kaydına İlişkin AFAD ve İstanbul Valiliği’nden Açıklama Geldi. AFAD Açıklamasında “Bir Depremin Gün ve Saat Verilerek Önceden Kestirilmesi Günümüz Teknolojik İmkanlarıyla Mümkün Değildir.” İfadelerini Kullanırken Valilik İse “Asılsız Paylaşımlarda Bulunanlar Hakkında Gerekli Yasal İşlemler Başlatılmıştır.” Bildirdi.

İstanbul’da Meydana Gelen 5,8 Depremin Ardından Vatandaşlarda Tedirginlik Oluştu.

Sosyal Medyada Özellikle de Whatsapp Gruplarında Kötü Niyetli Kişiler Vatandaşlara Korku Salmak İçin Bir Ses Kaydını Dolaşıma Soktu. Dolaşan Ses Kaydında Arama Kurtarmada Görev Yaptığını İddia Eden Bir Kişi Bu Gece Uyarı Yapıldığını ve Mümkün Olduğunca Evlerde Kalınmaması Gerektiğini Belirtiyor.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD), Platformlarda Dolaşan Bu Ses Kaydına İlişkin Açıklama Yaptı. Ses Kaydının Yalanlandığı Açıklamada AFAD Şu İfadeleri Kullandı:

“Bir Depremin Gün ve Saat Verilerek Önceden Kestirilmesi Günümüz Teknolojik İmkanlarıyla Mümkün Değildir.

Vatandaşlarımızın Sosyal Medyada, Özellikle Whatsapp Gruplarında Dolaşan Asılsız Bilgilere İtibar Etmemeleri, Doğru Bilgi İçin Resmi Kaynakları Takip Etmeleri Rica Olunur.”

GERELİ YASAL İŞLEM BAŞLATILMIŞTIR

İstanbul Valiliği de Dolaşan Ses Kaydına İlişkin Açıklama Yaptı. Valilik Açıklamasında “Kıymetli İstanbullular, Sosyal Medyada ve Özellikle Watsapp Gruplarında Dolaşan Depreme İlişkin Asılsız Bilgi ve Ses Kayıtlarına Kesinlikle İtibar Etmeyiniz.” İfadelerine Yer Verdi.

Valilik Twitter’dan Yaptığı Açıklamada Şu İfadelere Yer Verdi:

“Kıymetli İstanbullular, Sosyal Medyada ve Özellikle Watsapp Gruplarında Dolaşan Depreme İlişkin Asılsız Bilgi ve Ses Kayıtlarına Kesinlikle İtibar Etmeyiniz.

Resmi Makamlarca Gerekli Açıklamalar Yapılmaktadır. Asılsız Paylaşımlarda Bulunanlar Hakkında Gerekli Yasal İşlemler Başlatılmıştır. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

İSTANBUL’DA YARIN OKULLAR TATİL Mİ? FUAT OKTAY AÇIKLADI

HIZLI YORUM YAP