DOLAR

32,5640$% -0.01

EURO

34,8784% -0.05

GRAM ALTIN

2.422,73%-0,29

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-0,68

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2086877฿%-3.20001

ETHEREUM

101986Ξ%-2.21126

a

ADLİ VE İDARİ YARGIDA KORONAVİRÜS NEDENİYLE ERTELENEN DURUŞMA VE KEŞİFLER BAŞLADI

Koronavirüs Salgını Nedeniyle Ertelenen Adli Ve İdari Yargı İlk Derece Mahkemelerine Ait Duruşma Ve Keşifler Başladı.

Koronavirüs Salgını Nedeniyle Ertelenen Adli Ve İdari Yargı İlk Derece Mahkemelerine Ait Duruşma Ve Keşifler Bugünden İtibaren Başladı.

Hakimler Ve Savcılar Kurulu (HSK), Pandemi Sürecinde Tutuklu Ve Acil İşler, Dava Zamanaşımı Yakın Olan Soruşturma Ve Kovuşturma Dosyaları, Yürütmenin Durdurulması İstemleri İle İvedi Sayılacak Diğer İş Ve İşlemler Haricindeki Adli Ve İdari Yargı İlk Derece Mahkemelerine Ait Duruşma Ve Keşifleri 16 Haziran 2020’ye Kadar Ertelemişti.

Karar Uyarınca, Adli Ve İdari Yargı İlk Derece Mahkemeleri Bugünden İtibaren Bütün İşlerine Kaldığı Yerden Devam Etmeye Başladı.

Ankara Adalet Sarayı Da Normal Yoğunluğuna Döndü. Ancak Binaya Girişte Kontroller Sıkılaştırıldı. Bu Nedenle Ankara Adalet Sarayına Gelen Vatandaşlar Kuyruk Oluşturdu.

Güvenlik Görevlileri, Kuyruktakileri Sosyal Mesafeye Uymaları Konusunda Uyardı. Adliyede İşi Olmamasına Rağmen Yakınlarına Eşlik Etmek Üzere Gelen Kişiler İçeri Alınmadı.

Pandemi Sürecinin Başından Beri Uygulandığı Şekilde Adliyeye Girenlerin Ateşinin Ölçülmesine Devam Edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Adliye İçerisinde Sosyal Mesafe Kurallarına Uyulmasını Sağlayacak Düzenlemeler Yaptı.

Bu Kapsamda Adliye Giriş Kapılarına Sosyal Mesafe Kurallarını Hatırlatan Uyarı Ve Bilgilendirme Afişleri İle Duruşma Salonlarının Kapılarına İçeriye En Fazla Kaç Kişinin Girebileceğinin Belirtildiği Levhalar Asıldı.

Ayrıca Mübaşirler, Duruşma Sırasında Nasıl Davranılması Gerektiği Konusunda Vatandaşları Bilgilendirdi.

İSTANBUL ADLİYELERİNDE YOĞUNLUK

Kovid-19 Salgını Tedbirleri Kapsamında Tutuklu Ve Acil Dışındaki İşlemlere Verilen Aranın Sona Ermesi Ve Duruşmaların Görülmesine Başlanmasıyla İstanbul’daki 3 Büyük Adliyede De Yoğunluk Yaşanıyor.

İstanbul Adliyesi D Girişinde Vatandaşlar Uzun Kuyruklar Oluştururken, Salgın Tehlikesinin Devam Etmesi Nedeniyle Sosyal Mesafe Kurallarına Riayet Edilmesi Yönünde Sık Sık Uyarılarda Bulunuldu.

Girişlerde Maske Denetimi Yapılıp Ateş Ölçülürken, Çeşitli Noktalara Dezenfektanlar Yerleştirildi.

Duruşmaların Genellikle Salı Ve Perşembe Günleri Yapılması Nedeniyle Duruşma Salonları Önünde De Kalabalık Oluşurken, İcra Müdürlükleri Ve Ön Bürolarda Da Sorgulama Yaptırmak İsteyen Vatandaşlar Yoğunluğa Neden Oldu.

ANADOLU ADLİYESİ’NDE İZLEYİCİLER GERİ GÖNDERİLİYOR

Anadolu Adliyesi’nde De Vatandaşların Uzun Kuyruklar Oluşturduğu Gözlemlenirken, Maskesi Olmayan Vatandaşlar Maske Satış Noktasına Yönlendirildi.

Duruşmalara İzleyici Olarak Girmek İsteyen Bazı Vatandaşların İse Görevlilerce Uyarılarak Geri Gönderildiği Görüldü.

Adliye Girişinde Oluşan Yoğunlukta Bazı Vatandaşların Sosyal Mesafe Kurallarına Uymadığını Fark Eden Görevliler, Gerekli Uyarıları Yaptı.

Başsavcılıkça, Virüsle Mücadele Kapsamında Alınan Tedbirler Arasında, Duruşma Salonlarında Koltuklar Arasında Boşluk Bırakılmasına Yönelik Yazı Asılırken, Adliye İçerisinde Bir Çok Noktaya Uyarı Levhaları Konuldu Ve El Dezenfektanları Yerleştirildi.

Asansör Kapılarına Da 4 Kişiden Fazla Binilmemesi Yönünde Uyarı Asıldı.

BAKIRKÖY ADLİYESİ’NDE ”MASKE TAKIN” ANONSLARI

Bakırköy Adalet Sarayı’nda Güvenlik Görevlileri, Kuyrukta Bekleyen Vatandaşların Ateşlerini Ölçtü.

Öte Yandan Adliyeye Giriş Yapan Kişilerin El Dezenfektan Kullanmaları İçin Uyarılarda Bulunulduğu Gözlemdi.

Baro Odalarına Avukatlar Tek Tek Alınırken, Baronun Kurduğu Stantlarda Avukatlara Maske Veriliyor. Öte Yandan Ağır Ceza Ve Asliye Ceza Mahkemelerinde Duruşmalar Görülmeye Başlandı.

Vatandaşlar Belirli Aralıklarla Salon Önünde Beklerken, Salonlara Taraflar Dışında İzleyici Alınmadı.

Bakırköy Adliyesi’nde De Sosyal Mesafe Ve Maske Anonsları Yapılırken Duruşma Salonlarındaki Koltuklara Birer Boşluk Bırakılarak Oturulması Yönünde Uyarı Yazıları Da Yerleştirildi.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

SAĞLIK BAKANI KOCA: MASKE ARTI MESAFE KURALINA HEP BİRLİKTE UYARSAK, YAYILIMI KONTROL ALTINA ALABİLİRİZ GÜÇ BİZDE

HIZLI YORUM YAP