DOLAR

32,3521$% 0.25

EURO

35,1177% -0.15

GRAM ALTIN

2.308,43%1,37

ÇEYREK ALTIN

3.973,00%0,24

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288387฿%3.00209

ETHEREUM

115188Ξ%1.85712

a

ABDÜLHAMİD HAN’A YAPILAN DARBE, OSMANLI’NIN SONU OLDU

Cansu Canan Özgen’in Moderatörlüğünde Düzenlenen Programa Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Konuşmacı Olarak Katıldı. Abdülhamid Han’a Uygun Tanımın Ancak “Ulu Hakan” Olacağını Belirten Şimşirgil, 33 Yıllık İktidarın Darbelere Maruz Kaldığı Dönemi Kronolojik Sırasıyla Detaylı Bir Şekilde Anlattı.

Abdülhamid’in Tahta Çıkış Hikayesini ve Sonrasında Gelişen Olayları İzleyicilerle Paylaşan Şimşirgil, “Bir Önceki Programımızda Abdülaziz Han’ı Anlatmıştık. Abdülaziz Han Yine Bir Darbeyle İndirildi. Tanzimat Güya Bu Devleti Kurtarmıştı. Tanzimat’la Güya Darbeler Devri Bitmişti. Böyle Söyleniyordu. Cumhuriyet tarihimizde de Öyle. Özal Gelir “Artık Darbeler Bitti” Denir. 28 Şubat Biter “Darbeler Bitti” Denir, 15 Temmuz Gibi Ölüm Vuruşuyla Karşılaşırız. Yani Bu Millette Nedense Darbeler Bitmiyor. Bitmemesi İçin Asıl Ne Gerekiyor Onu Bilmek Lazım. Maalesef Tanzimat da Böyle Devletimizin Yok Olmasına Kadar Gidecek Bir Süreçle Gelmişti.

Ne Yaptılar? Önce Abdülaziz Han’ı İndirdiler. “Geri Gelirse Felaketimiz Olur” Dediler ve Öldürdüler. 5.Murat’ı Çıkardılar. Amcasına Yapılanları Görünce Akli Dengesini Yitirdi. Adam Gitti. Baktılar ki O’nu da Tutamıyorlar, “Abdülhamid Han”a Geldiler. Abdülhamid Han’ın Yetkilerini Yüzde 80 Budadılar ve Dediler ki;“Buyur, İşte Böyle İdare Et”. Bu Şekilde İdare Edeceksen Seni Alalım. Başka Bir Şansı Var Mı? Yok. Kabul Etti ve 1. Meşrutiyet’i İlan Etti. Abdülhamid Han Bunun Bir Ülkeyi Yok Edeceğini Biliyor Ama Yapabileceği Başka Hiçbir Şey Yok. Kabul Etti ve Geldi” Dedi.

ABDÜLHAMİT HAN’A YAPILAN DARBE OSMANLI’NIN SONU OLDU

Devletin Çok Zor Zamanında 33 Yıl İktidarda Kaldı ve En Kötüsü Düşmanları Çoğaldı. İçeride de Bunların Ajanların Casusları Cirit Atıyorlardı. Önemli Pozisyondaki Kişilerinde Bunlarla İşbirliği Yapmasıyla İttihat ve Terakki İle Diğer Cemiyetler Kurulmaya Başladı. Devlete Karşı, Padişahına Karşı Bir Cemiyet! Devlet Buna Hemen Müdahale Edince Bu Defa Yurt Dışına Kaçıyorlar. Yurt Dışına Kaçan Herkes El Üstünde Fransız Onlara Paralar Veriyor Gazete Çıkarttırıyor. İngiliz Paralar Veriyor Gazeteler Kitaplar Çıkarttırıyor. Her Tarafta Şubeler Açıyorlar. Buyrun 15 Temmuz Darbesini Yapmak İsteyenler de Dışarı Kaçtılar. Almanya, Amerika, Yunanistan Ne Yapıyor Dışarı Gidenleri. Dışarı Giden Herkes El Üstünde Değil Mi? Yani Aynı Oyun Devam Etmiyor Mu? Abdülhamit Han’a Yapılan Darbe, Osmanlı’da Daha Önce Yapılan Darbelere Benzemiyor. Abdülhamit Han Hâlâ Daha Anlaşılmış Değildir. Abdülhamit Han’a Yapılan Darbe Osmanlı’nın Sonu Oldu” Şeklinde Konuştu.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’YI ORTAK AKILLA YÖNETEN BAŞKAN YAZICI, AYDINTEPE HALKIYLA SANDIĞA GİDİYOR

HIZLI YORUM YAP