DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a

ABD’DE 59. BAŞKANLIK SEÇİMLERİNİ JOE BİDEN KAZANDI

ABD’de 59. Başkanlık Seçimlerini Demokrat Aday Joe Biden’ın Kazandığı Bildirildi.

ABD’de 3 Kasım’da Yapılan 59. Başkanlık Seçimlerini Demokrat Aday Joe Biden’ın Kazandığı Bildirildi.

Amerikan Associated Press (AP) Haber Ajansının Verilerine Göre Biden, Rakibi Ve Mevcut Başkan Donald Trump’ı Pennsylvania Eyaletinde Yenerek Başkanlık Yarışını Kazandı.

Nevada, Arizona, Kuzey Carolina Ve Georgia Eyaletinde Sayımlar Devam Ederken Bu Sabah Pennsylvania’daki Sayımlar Tamamlandı.

AP’nin Verilerine Göre Biden Oyların Yüzde 49,6’sını Alarak Eyaletteki 20 Delegeyi Hanesine Yazdırdı.

Böylece, 253 Olan Delege Sayısını 273’e Çıkaran Biden, ABD’nin Seçilmiş Başkanı Oldu.

Georgia, Nevada Ve Arizona Eyaletlerinde De Biden Önde İken Trump’ın Bu Üç Eyaleti Kazanması Dahi Artık Başkanlık Yarışına Etki Etmeyecek.

“AMERİKAN HALKININ BANA DUYDUĞU GÜVENDEN ONUR DUYDUM”

ABD Başkanlığına Seçilen Joe Biden, “Amerikan Halkının Bana Ve Başkan Yardımcılığına Seçilen (Kamala) Harris’e Duyduğu Güvenden Onur Duydum.” Dedi.

Associated Press Haber Ajansı Tarafından Açıklanan Resmi Olmayan Sonuçlara Göre 59. Başkanlık Seçimlerini Kazanan Biden, Yaptığı Açıklamada, Eşsiz Engeller Karşında Amerikan Halkının Rekor Sayıda Oy Kullanarak, Demokrasinin ABD’nin Kalbinde Attığını Bir Kez Daha Kanıtladığını Belirtti.

Biden, Öfke Ve Sert Söylemleri Geride Bırakma Ve Ulus Olarak Birlik Olma Zamanının Geldiğini Belirterek, ”Amerika İçin Birleşme Ve İyileşme Zamanı.” Mesajı Verdi.

“Amerikan Halkının Bana Ve Başkan Yardımcılığına Seçilen Harris’e Duyduğu Güvenden Onur Duydum.” Diyen Biden, ”Biz Amerika Birleşik Devletleriyiz, Birlikte Hareket Edersek Yapamayacağımız Hiçbir Şey Yok.” İfadesini Kullandı.

ABD Başkanlığına Seçilen Biden, Yerel Saatle 20.00’de Zafer Konuşması Yapacak

ABD BAŞKANLIĞINA SEÇİLEN JOE BİDEN, ABD SAATİYLE 20.00’DE (TSİ 04.00) ZAFER KONUŞMASI YAPACAK

Biden’ın Seçim Kampanyası Ekibinden Yapılan Açıklamada, Joe Biden’ın Başkan Yardımcılığına Seçilen Kamala Harris İle 20.00’de Delaware Eyaletinin Wilmington Kentinde Ulusa Sesleniş Konuşması Yapacağı Belirtildi.

Biden İse Twitter Hesabından Da Paylaşımda Bulunarak, ”Bizi Zor Bir İş Bekliyor Ama Size Söz Veriyorum: Bana Oy Verseniz De Vermeseniz De Tüm Amerikalıların Başkanı Olacağım. Bana Olan İnancınızı Boşa Çıkarmayacağım.” İfadesini Kullandı.

AB VE NATO’DAN BİDEN’A KUTLAMA

Avrupa Birliği (AB) Yönetimi Ve NATO, ABD’nin 46’ncı Başkanı Seçilen Joe Biden’ı Tebrik Etti.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Yazılı Açıklamasında AB’nin ABD’deki Seçimleri Yakından Takip Ettiğini Ve Seçim Sürecindeki Son Gelişmeyi Not Ettiklerini Belirterek, “AB, Başkan Seçilen Joe Biden Ve Başkan Yardımcısı Seçilen Kamala Harris’i Yeterli Oya Ulaşmalarından Dolayı Kutlamaktadır.” İfadesini Kullandı.

ABD Seçimindeki Rekor Katılımdan Memnuniyet Duyduklarını Dile Getiren Michel, Şunları Kaydetti:

“Sonuçların Onay Sürecini Takip Ediyoruz Ve ABD Seçim Sisteminin Yakında Sonuçları Açıklayacağına İnanıyoruz. AB Bir Kez Daha Güçlü Transatlantik Ortaklığına Bağlılığını Vurgulamaktadır Ve Yeni Başkan, Yeni Kongre Ve Yönetimle Çalışmaya Hazırdır.”

AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen De Yazılı Açıklama Yaparak Joe Biden Ve Kamala Harris’i Seçim Zaferlerinden Ötürü Samimi Şekilde Kutladığını Bildirdi.

Von Der Leyen, “AB Ve ABD Dost Ve Müttefiktirler. Vatandaşlarımız Derin Bağları Paylaşmaktadır. Başkan Seçilen Biden İle Çalışmayı Sabırsızlıkla Bekliyorum.” İfadesine Yer Verdi.

Avrupa Parlamento Başkanı David Sassoli İse “Yeni Başkan Joe Biden Ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e En İyi Dileklerimizi İletiyoruz.” Paylaşımında Bulundu.

Sassoli, “Dünyanın Özellikle Bu Zor Zamanlarda Avrupa İle ABD Arasında Güçlü Bir İlişkiye İhtiyacı Var. Kovid-19’la Mücadele, İklim Değişikliği Ve Yükselen Eşitsizlik Konularında Birlikte Çalışmayı Sabırsızlıkla Bekliyoruz.” Açıklamasını Yaptı.

NATO’DAN KUTLAMA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg İse Yazılı Açıklamasında, “Joe Biden’ın Yeni ABD Başkanı Seçilmesinden Samimi Memnuniyet Duyuyorum. Sayın Biden’ın NATO’nun Ve Transatlantik İlişkisinin Güçlü Bir Destekçisi Olduğunu Biliyorum.” İfadesini Kullandı.

“ABD’nin Liderliğinin Öngörülemez Bir Dünyada Çok Önemli Olduğunu” Belirten Stoltenberg, Biden Ve Harris İle Kuzey Amerika Ve Avrupa Arasındaki Bağı Güçlendirmek İçin Çalışmayı Sabırsızlıkla Beklediğini Bildirdi.

Stoltenberg, Güçlü Bir NATO’nun Kuzey Amerika Ve Avrupa İçin İyi Olacağını Belirterek, Daha İddialı Bir Rusya, Uluslararası Terörizm, Siber Ve Füze Tehditleri İle Çin’in Yükselişiyle Gelen Küresel Dengedeki Değişim Gibi Meydan Okumalara Karşı Bu Ortak Güce İhtiyaç Olduğunu Vurguladı.

ALMANYA BAŞBAKANI MERKEL, ABD’NİN BAŞKANI SEÇİLEN BİDEN’I KUTLADI

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD’nin 46’ncı Başkanı Seçilen Joe Biden’ı Tebrik Etti.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert’in Twitter’dan Paylaştığı Kutlama Mesajına Göre, Merkel, “Tebrikler. Amerikan Halkı Karar Verdi. Joe Biden ABD’nin 46’ncı Başkanı Olacak. Ona Gönülden Şans Ve Başarı Diliyorum, Aynı Zamanda Ülkenin Seçilmiş İlk Kadın Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i De Tebrik Ediyorum.” İfadesini Kullandı.

Joe Biden İle Gelecekte Birlikte Çalışacağından Dolayı Mutlu Olduğunu İfade Eden Merkel, “Bu Zamanın Büyük Zorluklarının Üstesinden Gelmek İstiyorsak, Transatlantik Dostluğumuz Vazgeçilmezdir.” Değerlendirmesinde Bulundu.

JOE BİDEN KİMDİR?

Joe Biden, 20 Kasım 1942’de Pensilvanya Eyaletinin Scranton Kentinde İrlanda Kökenli Katolik Bir Ailenin Çocuğu Olarak Dünyaya Geldi.

1953 Yılında Ailesiyle Beraber Delaware Eyaletinin Claymont Kentine Taşındı. Delaware Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünden 1965’te Mezun Oldu, Ardından Syracuse Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1969’da Bitirdi Ve Wilmington’da Avukatlık Yaptı.

Henüz 31 Yaşındayken 1972 Yılında ABD Senatosuna Seçilen Biden, En Genç Senatörlerden Biri Olarak Kayıtlara Girdi.

DELAWARE EYALETİNDEN 37 YIL SENATÖRLÜK YAPTI

2009 Yılının Ocak Ayında Başkan Yardımcısı Olarak Yemin Edene Kadar Bu Görevini Sürdüren Biden, Aralıksız Olarak 37 Yıl Boyunca Delaware Eyaletinin Senatörlüğünü Yaptı.

Biden, 2008 Yılında Yapılan ABD Başkanlık Seçimlerinde Demokratik Partiden Başkanlığa Adaylığını Koydu Ancak Iowa’daki Ön Seçimlerde Başarısızlığa Uğrayınca Adaylıktan Çekildi.

23 Ağustos 2008 Tarihinde Demokratik Parti’nin Başkan Adayı Barack Obama Tarafından Başkan Yardımcılığına Aday Gösterilen Biden, 4 Kasım’da Yapılan Seçimleri Demokratların Kazanmasıyla Birlikte 20 Ocak 2009’da 47. Başkan Yardımcısı Olarak Yemin Etti.

8 Kasım 2016’daki Seçimleri Trump’ın Kazanmasının Ardından 20 Ocak 2017’de Görevini Mike Pence’e Devretti.

İlk Eşi Neilla Hunter 1972 Yılında Vefat Eden Biden, 1977 Yılında Jill Jacobs İle Evlendi. Beau Adlı Oğlu Beyin Kanserinden 2015 Yılında Vefat Eden Biden’ın 3 Çocuğu Bulunuyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AZERBAYCAN ORDUSU 16 KÖYÜ DAHA ERMENİSTAN’IN İŞGALİNDEN KURTARDI

HIZLI YORUM YAP