DOLAR

32,4245$% -0.2

EURO

34,8703% -0.67

GRAM ALTIN

2.439,17%0,13

ÇEYREK ALTIN

4.047,00%0,00

BİST100

9.915,62%2,05

BİTCOİN

2074965฿%-1.46111

ETHEREUM

102040Ξ%-0.96738

a

726 PARSEL’İN 56 YILLIK MÜLKİYET DAVASI SONUÇLANDI

Türkiye’nin En Eski Kadastral Davaları Arasında Yer Alan ve İstanbul Anadolu 2. Kadastro Mahkemesi’nde Görülen Tuzla Mimarsinan Mahallesi 726 Parsel Mülkiyet Davası, 18 Nisan 2018’de Sonuçlandı. Mahkeme, 56 Yıldır Süregelen ve 319 Dönümü Kapsayan Parselin Akıbeti İle İlgili Kararında Arazinin Hazine ve Maliye Hazinesi İle Birlikte 155 Mirasçıya Pay Edilmesine Karar Verdi.

SON KARAR TEMYİZDEN ÇIKACAK

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mahkemenin 2 Hafta Önce Aldığı Karar Üzerine Mahalle Sakinlerini Toplantıya Davet Ederek Son Durum Hakkında Bilgi Verdi. Toplantıya Başkan Yazıcı’nın Yanı Sıra Belediye Başkan Yardımcısı Serhan Kural, Tuzla Belediyesi Emlak İstimlak Müdürü Zeki Aydın, Tuzla Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Av. Figen Şenel ve Teknik Birimlerin Sorumluları İle Bölge Sakinleri Katıldı. Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde Düzenlenen Toplantıda Konuşan Başkan Yazıcı, “726 Parselde 56 Yıldır Mahkeme Devam Ediyor. Biz Bu Davada Taraf Değiliz. Bu Alanı Dönüşüme Sokabilmek, Teknik Sorunları Ortadan Kaldırabilmek İçin 726 Parselde Oturanlarla Toplantılar Yaptık. Bu Alanı Dönüşüme Sokmak İçin Proje Hazırlamıştık. Sizlerle Yaptığımız Görüşmelerde Herkesin Payı ve Ona Verilen Teklifleri Hazırlamış ve Size Sunmuştuk. Bu Sürede Davanın 1.Sürecinin Bittiğini ve Bir Karara Bağlandığını Öğrendik. 2014 Seçimlerinden Önceki Toplantılarda “Dava Sonuçlanmadan Ben Tapuyu Veririm Dersem Yalan Söylerim. Bunu Vermem Mümkün Değil” Demiştim. En Son Halk Meclisinde de Bunu Tekrar Ettim. “Türkiye’de Her Yer Yıkılabilir Ama 726 Parsel Yıkılamaz Çünkü Arazinin Kime Ait Olduğu Belli Değil. Bu Dava Bitmeden Kimse Kimseye Tapu Veremez” Dedim. Bu Bölgedeki Kentsel Dönüşüm Projemizi 50’den Fazla Toplantıda Anlattım ve Son Olarak Mahalle Sakinlerinin Yüzde 70’i Buna Olumlu Yaklaşmıştı. Şimdi Bu Kararla Beraber Maliye’ye Kayıtlı Olan Yerler, Maliye Tarafından Üzerinde 20-30 Yıldır Oturan Vatandaşa Direk Satılabilir. Son Karar Temyizde Çıkacak”

80’Lİ YILLARDA ALINAN TAPU TAHSİS BELGE NUMARALARI GEÇERLİ DEĞİL

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tapu Tahsis Belge Numarası Sahiplerinin Durumunu da Toplantıda Değerlendirdi. Bu Belgelerin Geçerli Olmadığını Nedeni İle Birlikte İzah Eden Başkan Yazıcı, “Bazı Arkadaşlar Tapu Tahsis Belgesinde Numara Diyorlardı. O Belge, Geçerli Değil. 80’li Yıllarda Alınmış ve Para Yatırılmış “Ben Burada Oturuyorum, Burayı İstiyorum” Demişler. Devlet “Gelin Size Vereceğim” Demiş. Para Yatırılmış, Yeminli Büroya Gidilmiş, Krokisi Çizilmiş Ama Devletin Karşına Gidildiğinde Devlet “Burada Dava Var. Yer Benim Değil Ki! Ben Size Nasıl Vereyim?” Demiş. Tapuya Tescil Edilmemiş. İşin Özü Bu. O Zamanki Tapu Tescil İşlemlerinde Devlet Herkese Tapu Veriyormuş Ama Dava Bitmediği İçin Verilmemiş” Açıklamasında Bulundu.

MALİYEDEN İŞGALCİSİNE SATIŞ İÇİN BELGE TOPLAYIN

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Mahkeme Kararının Temyize Gideceğini Hatırlatarak Temyiz Sürecinde Hazırlıklı Olunması Çağrısında Bulundu. Bu Hazırlığın Kapsamını da Paylaşan Başkan Yazıcı, Konuşmasına Şu Şekilde Devam Etti: “Bu Dava Sonucuna Göre A ve B Alanları Pay Edildi, Bir Kısmı Hazine’ye, Bir Kısmı Maliye Hazinesi, Geri Kalan Kısmı da Dava Açan Kişilerin Mirasçılarına Verildi. Dava Temyizden Çıktıktan Sonra Maliye Hazinesinin Üstündeki İşgalcisine Direk Vermesi Mümkün Olabilir. 4706 Sayılı Kanuna Göre Devlet Kişinin Bu Alanda 20-30 Yıldır Oturduğunu İspatlanmasını İstiyor. Biz Ne Yapıyoruz? Bu Kanunla Devlet Bu Kişinin 20 Yıl Burada Oturduğuna Dair Belge Topla Diyor. Elektrik, Su Faturası Gibi Dosya Oluşturuyoruz”

BAŞKAN YAZICI, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNERİSİNİ DE YİNELEDİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şifa-Mimarsinan Mahallesi Halk Meclisi’nde “Hayal Bile Edilemeyecek Bir Teklif” Şeklinde Tanımladığı Kentsel Dönüşüm Fikrini Bu Toplantıda da 2. Alternatif Olarak Yineledi. Başkan Yazıcı, “Diyelim ki Dava Temyize Gitti. Temyizde Aynı Karar Çıktı. Siz de Maliyeden Satın Alma İşlemlerine Başvurdunuz. Alım Sırasında İşin İçinden Çıkamazsanız, Yerleri Kentsel Dönüşüme Sokmak İsterseniz Biz Oranın Riskli Alan İlan Edilip Kentsel Dönüşüm Yapılması İçin de Yardımcı Oluruz. Şu Anda İçmeler Köprüsü Yanında Bu Şekilde Kentsel Dönüşüm Yapıyoruz” Diyerek Vatandaşın Mağduriyet Yaşamaması İçin Her Çözüm Önerisine Açık Olduklarını Vurguladı.

TEMYİZE KADAR DURUMUNUZDA BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Sunduğu Alternatifleri Bölge Sakinlerinin Tüm Yönleriyle Değerlendirmesinin Uygun Olacağını Söyledi. Temyize Kadar Yerlerde Bir Değişiklik Olmayacağının Güvencesini Veren Başkan Yazıcı, “Bu Konuda Dava Sonuçlandı Diyerek Sizi Yüz Üstü Bırakmıyoruz. Alternatifleri Deneyin, Kafanızda Soru İşaretleri Kalmasın. Ben “Gelin Hemen Dönüşüme Sokalım” Dersem Bunun Altında da Bir Şeyler Aranır, Dedikodu Çıkarılır. Mahkeme Kararı Temyizden Gelene Kadar Sizin Durumunuzla İlgili Bir Değişiklik Olmayacak. “Belediye Yıkacakmış” Gibi Yalanlara İnanmayın. Benden Duyduğunuza İnanın, Benden Duyduğunuzdan Başka Lafa İtibar Etmeyin” Dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Toplantıya Katılan Vatandaşların Sorularını da Yanıtladı.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA’NIN ÖZEL ÇOCUKLARI, ENGELLİLER HAFTASI’NDA RESİM SERGİSİ AÇTI

HIZLI YORUM YAP