DOLAR

32,5265$% -0.05

EURO

34,9789% 0.35

GRAM ALTIN

2.435,88%0,54

ÇEYREK ALTIN

4.050,00%-0,07

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2108182฿%1.12208

ETHEREUM

103212Ξ%1.34105

a

365 GÜN ENGELSİZ YAŞAM TUZLA’DA

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda Her Hafta Düzenli Olarak Resim, Müzik, Halk Oyunları, Tiyatro ve Spor Kursuna Katılan “Özel Çocuklarımız”, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri Kapsamında Bir Kez Daha Yeteneklerini Sahneledi. “Özel Çocuklarımız”, Kendilerine İmkan Tanındığında Neleri Başarabildiklerini, Yüzlerindeki Gülümsemeyi Aktardığı Tuvali, Enerjilerinin Ritmini Taşıyan Halk Oyunlarını, Sevinçlerini ve Hüzünlerini Seslendirdikleri Şarkılarını ve Hayallerini Yükledikleri Tiyatroyu Sahneye Taşıdı. “Özel Çocuklarımız”, Sürprizleriyle Bu Yıl da Unutulmayacak Bir Gösteriye İmza Attı.

7.GELENEKSEL ENGELLERİMİZ ENGEL DEĞİL GÖSTERİSİ

İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde Düzenlenen 7. Geleneksel Engellerimiz Engel Değil Gösterisine Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Eşi Dr. Fatma Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı Osman Yırtıcı, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yönetim Kurulu, Kadın Kent Gönüllüleri, Katılımcı Okullara Bağlı Özel Çocuklar ve Aileleri Katıldı. Konuklar, Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Okulu Özel Çocukların Bando Takımının Gösterisi ve Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu Tarafından Yapılan Resim Sergisiyle Karşılandı.

ENGELLİLER GÜNÜNÜ YILIN DİĞER 364 GÜNÜ DE KUTLUYORUZ

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın Okunmasıyla Başladı. Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Mehteran Takımının Konserinin Ardından Konukları Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonundan Sorumlu Gönüllü Filiz Saltan Selamladı.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı Osman Yırtıcı Konuşmasında Kurumlara Verdiği Destekten Dolayı Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya Teşekkür Etti.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da Konuşmasında Engelli Bireyler İle Her Zaman Beraber Olduklarını Vurguladı. Başkan Yazıcı, “Biz Engelliler Gününü Yılın Bir Günü Değil, Kalan 364 Günü de Kutluyoruz. Sosyal ve Kültürel Hayatta Her Zaman Engelli Kardeşlerimizin de Olmasını Arzuluyoruz, Engelsiz Bir Türkiye Hayal Ediyoruz. Bunu Daha da İyi Bir Noktaya Getirecek Çalışmalar da Yapıyoruz. Tuzla’mızda Engellilere Yönelik Hizmet Veren 8 Birimle Birlikte Ortak Bir Çalışmayla Bugünü Düzenledik. Çalışmalarımızı da Her Zaman Birlikte Yapıyoruz. Hayatımızın Her Yaşında Bir Engelli Adayı Olduğumuzu Unutmayalım” Dedi.

Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da Konuşmasında “Engelli Yoktur, Engel Vardır. Bizim de Görevimiz Yüce Yaradan’ın Armağanı İnsanın Önündeki Engelleri Kaldırmaktır” Dedi.
UMUT VE ALİ RIZA BİNBOĞA BİRLİKTE KONSER VERDİ

7.Geleneksel Engellerimiz Engel Değil Gösterisinde 2 Sürpriz Yaşandı. İlk Sürprizde Özel Çocuklarımızdan Umut Eren Şahin Org Çaldı, Sanatçı Ali Rıza Binboğa da Çanakkale Türküsü’nü Seslendirdi. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Özel Çocuklar Komisyonu, Bu Yılki Gösteride Urfa Yöresi Sıra Gecesini Sahneledi. Genç Âşıklar Bağlama Eşliğinde Âşık Atışması Yaptı. Kimi Öğrenciler De Âşıkların Arkasında Çiğköfte Yoğurdu. Özel Çocukların Gösterisi Konukları Kimi Zaman Coşturdu, Kimi Zaman İse Duygulu Anlar Yaşattı. Özel Çocuklarımız Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya Puşi Hediye Ederek Sıra Gecesinin Geleneklerini de Yerine Getirdi. Ayrıca Tüm Konuklara Yoğrulan Çiğ Köfteden İkram Edildi.

7 KURUMUN ÖĞRENCİLERİ PROGRAMDA YETENEKLERİNİ SAHNELEDİ

Program Yıl Boyunca Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’na Kayıtlı Çocukların Çalışmalarını Anlatan Slayt Gösterimi İle Devam Etti. Katılımcı Okullar ve Rehabilitasyon Merkezlerinin Gösterileri de İlgiyle İzlendi. Özel Gül Bahçesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Düm Tek Tek Şarkısı, İSEM Tuzla Down Folklor Grubu Halkalı Şeker Türküsü İle Folklor Gösteri Sahneledi. Özel Çocuklar Özel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Öğrencileri Annem Şiiri İle Duygu Dolu Anlar Yaşattı. Rotary İşitme Engelliler Vakfı Öğrencileri Harman Dalı Eşliğinde Folklor Oynayarak İzleyenlerden Büyük Beğeni Topladı.

Program, Özel Mavi Düşler Özel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi İşitme Engelli Öğrencilerin ‘Bardak Show’u ve Özel Kardeş Özel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Folklor Gösteri ve Tuzla İSEMX Grubunun Müzik Ziyafeti İle Sona Erdi.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda Eğitim Sürecini Tamamlayan 15 Özel Çocuğumuz, Törende Kep Fırlattı. Özel Çocuklarımızın Gönüllü Öğretmenlerine Teşekkür Belgesi ve Birer Buket Çiçekle Teşekkür Edildi.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TARİH BAŞKAN YAZICI’YI ÖDÜLLERİYLE YAZIYOR

HIZLI YORUM YAP