DOLAR

32,4187$% -0.18

EURO

34,8315% -0.19

GRAM ALTIN

2.496,41%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.255,00%0,25

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2072829฿%0.3968

ETHEREUM

99754Ξ%0.01579

a

15 TEMMUZ DESTANINI YAZAN “ÇILGIN TÜRKLER” REİSİN EMRİNE KADAR TUZLA’DA NÖBETTE

Tuzla’da Düzenlenen 15 Temmuz Destanı Anma Etkinliklerinin 3. Gününde Haber Spikerleri Bir Araya Gelerek Darbe Girişimi ve Sonrasında Yaşanılanları Medyanın Gözünden Değerlendirdi.

Tüm Yurtta Olduğu Gibi Tuzla’da da Düzenlenen 15 Temmuz Destanı Anma Etkinliklerinin 3. Gününde Milli Birlik Ruhunu Canlı Tutan Programlar Yer Aldı. Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Ak Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Mhp Tuzla İlçe Başkanı Volkan Beşiroğlu, Demokrat Parti Tuzla İlçe Başkanı Yaşar Taşkıran ve Vatandaşlar, Önce Mehter Takımının Konserini İzledi, Ardından Kur’an-I Kerim Tilavetini Dinleyerek Şehitlerimizin Ruhuna Dualar Okudu.

MEDYA, 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNDE MİLLETLE BÜTÜNLEŞMEYİ TERCİH ETTİ

Tuzla’daki Anma Etkinlikleri, 15 Temmuz Paneli İle Devam Etti. Habertürk Tv Haber Spikeri Duygu Canbaş’ın Moderatörlüğünde Düzenlenen Panele Konuşmacı Olarak Ntv Haber Spikeri Buket Aydın, Trt Haber Spikeri Işıl Açıkkar ve Atv Haber Spikeri Nihan Günay Katıldı. 15 Temmuz Darbe Girişiminde Halkın Haber Alma Kaynağı Olan Spikerler, Yaşadıklarını Bu Kez Yüzyüze Anlatma Fırsatı Buldu.

Habertürk Tv Haber Spikeri Duygu Canbaş, Panelde Yaptığı Konuşmada Medyanın Darbe Girişimine Gösterdiği Tepkiyi Analiz Etti. Canbaş, “Medya Darbeye ve Darbecilere Alet Olmadı. Bu Emelin Önündeki En Büyük Engel Oldu. 15 Temmuz’u Diğerlerinden Ayıran En Önemli Faktör Medya İdi. Çünkü Darbecilerle Değil Bu Sefer Halkla, Milletle Bütünleşmeyi Tercih Etti.

Elbette 15 Temmuz’dan, O Süreçten, Öncesinden, Sonrasından Çıkarılacak Çok Ders Var. O Günleri Doğru Analizlerle Bizlerin Karşısına Getirebilmeleri Açısından Akademisyenlere Çok İş Düşüyor. Şunu Söylemek İstiyorum. 15 Temmuz Hakkında Bir Medya Analizi Yapılmış. Geride Bıraktığımız Bir Sene İçerisinde Türk Medya Tarihinin En Çok Konuşulan Konusunun 15 Temmuz Hain Kanlı Girişimi Darbe Olduğu Açığa Çıkmış Bu Analiz Sayesinde. Toplam 452.148 Haber Yapılmış. Saatler Boyunca Tartışılmış, Konuşulmuş Ama Konuşulmaya da Tartışılmaya da Elbette Devam Edilecek. Demek Ki Şunu Çıkarabiliriz. Özgür Medya Demokrasinin Olmazsa Olmazıdır. 15 Temmuz’daki O Kanlı Darbede, Hain Darbede Bir Kez Daha Kendini Ortaya Koymuştur” Dedi.

DARBE GİRİŞİMİ, ÜLKEMİZİ İÇ SAVAŞA SÜRÜKLEMEK İÇİN YAPILDI

15 Temmuz Darbe Girişimi Sırasında Başbakan Binali Yıldırım İle Canlı Telefon Bağlantısı Gerçekleştiren Ntv Haber Spikeri Buket Aydın, “Sayın Başbakan Binali Yıldırım 15 Temmuz Gecesi 23.02’de Kullandığı ‘Kalkışma’ İfadesini Ntv Ekranlarında Bizzat Şahsıma Söylenmiştir. Bütün Dünya Ajansları, Büyük Kanallar Aynı Anda Canlı Yayına Geçip O İfadeyi Aldılar. Hatta Ben “Sayın Başbakan Asker İçerisinde Bir Gruptan Söz Ediyorsunuz Bu Bir Darbe Midir? Diye İkinci Kez Sorduğumda “Henüz Darbe Demek İçin Erken Bu Bir Kalkışmadır” İfadesini Kullandı Sayın Başbakan. O Gece Eğer Ki Medya Olmasaydı Şu Anda Durumumuz Bambaşkaydı. Çok Net Söylüyorum. 02 Gece.32’de Yayındayken Kulağımıza Anons Geldi. Arkadaşlar Meclisi Bombalıyorlar. Biz İnanamadık. Ya Siz Düşünebiliyor Musunuz Gazi Meclis. Yani Kim Buna Cüret Edebilir. Bu Nasıl Bir Cesaretti. Bu Nasıl Bir Saygısızlıktır. Ama O Gece Biz Hepsini Gördük”

Buket Aydın, Darbe Girişimi ve Sonrası İle İlgili Düşüncelerini de Şu Şekilde Paylaştı: “Bu Alçak Girişim Bize Aslında Şunu Göstermeli. Dünyanın Dört Bir Tarafında Bizim Ülkemizin İyi Olmasını İstemeyenlerin, Ülkemizde Huzursuzluk Çıkartmak İsteyenlerin Yapmış Olduğu Faaliyetlerle Her An Yüzleşebiliriz. Bu Yüzden Birbirimize Sıkı Sıkıya Kenetlenmemiz Gerekiyor. Bu Millet Darbeye Hayır Demiştir. Teröristlerin Karşısına Çıkmıştır. Kanını Dökmüştür, Şehitler Vermiştir, Gazileri Vardır. Bugün Yine Olsa Eminim Millet Yine Aynı Tepkiyi Verir Ama Bu Kenetlenmeyi Hiçbir Zaman Bırakmamız Gerekir. 15 Temmuz’u Bence Hepimiz Kafamıza, Ta Derinlerimize Kadar Kazımalıyız Ki Dışarıdan Gelecek Oyunlara, Başka Müdahalelere Karşı da Her An Hazırlıklı Olmamız Gerekiyor. Çünkü Gerçekten Türkiye Çok Değerli, Çok Kıymetli Bir Ülke. Çok Enteresandır Ki Sürekli Tartışma Programları Yapıyoruz. Akademisyenlerin İncelemeleri, Raporları Var. Bu Darbe Girişimi Aslında Ülkenin Kontrolünü Ele Geçirmekten Ziyade Ülkeyi Bir İç Savaşa, Karışıklığa Sürüklemek İçin Yapılmaya Çalışılan Bir Girişim Olmuş. Darbe Girişimi Başarıl Olsa Bugün Komşumuz Suriye Gibi Olabilirdik. Darbe Girişimi Milletimizin Sayesinde Başarılı Olmadı. O Yüzden Bu Ruhu Hayatımızın Sonuna Kadar Korumamız, Gelecek Nesillere De Aktarmamız Gerekiyor”

SALDIRANLAR, KURŞUNLAYANLAR BİRER TERÖRİSTTİ

Trt 1 Haber Spikeri Işıl Açıkkar Da Düşüncelerini Şu Şekilde Paylaştı: “15 Temmuz Gecesi; Her Görüşten, Her Tarzdan, Her Siyasi Görüşten İnsanın Asil Duruşunun Özetiydi, Asil Duruşunun Hikâyesiydi. Mesleğini, Ahlakını, Şerefini, Haysiyetini, Geçmişini, Ruhunu Satan, Kara Toprağa Gömen Haysiyetsizlerin Ve Bizim Asker Üniformalarımızı Çalan, Asker Kılığına Girmiş Teröristlerin Sahneye Çıktığı Geceydi. Askeri Darbe Girişimi Diyoruz Ama Bana Göre O Gece Askeri Darbe Girişimi Değildi Bize Ait Olan Silahları, Tankları, Tüfekleri Askeri Giysileri Çalmışlardı Onlar. Saldıranlar Kurşunlayanlar Birer Teröristti. Bence Memleketin Pek Çok Önemli Noktasında Toplu Terör Saldırıları Oldu O Gece.

15 Temmuz Gecesinde Vatanımıza, Bayrağımıza, Milletimize, Toprağımıza Kast Edenlere Karşı Milletçe Büyük Bir Destan Yazdık. O Hainlerin Hesap Edemedikleri Bir Şey Vardı. Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir. Bu Gerçek Hep Böyle Kalacak. Biz Bir Oldukça, Birlik Oldukça 15 Temmuz Ruhunu Ve Yenikapı Ruhunu Kaybetmedikçe Bu Asla Mümkün Olmayacak. Ben Buna İnanıyorum”

MEDYA, 15 TEMMUZ’DAN ALNININ AKIYLA ÇIKTI

Atv Haber Spikeri Nihan Günay Da, Medyanın 15 Temmuz Darbe Girişimindeki Duruşuna Değindi. Günay, “Medya O Gün İyi Bir Sınav Verdi Ve Alnının Akıyla Çıktı. Ya Haber Alma Özgürlüğümüz Kısıtlansaydı. ‘Darbeciler Düşündüğü Gibi Medyayı Ele Geçirselerdi Ve Halk Olanı Biteni Anlamaya Çalışırken Hiçbir Mecradan Haber Alamasaydı Ne Olurdu?’ Diye Belki De Düşünmek Lazım. Cumhurbaşkanımız Sokağa Çıkın Çağrısını Nasıl Yapardı. Başbakan Bu Bir Kalkışmadır Sözünü Nasıl Derdi. Meclisin Bombalandığını Ya Da Jetlerin Milletin Üzerine Bomba Attığını Nasıl Öğrenirdik. O Yüzden Bence Medya Alnının Akıyla Çıktı.

15 Temmuz’un Ardından Tabi Yenikapı’daki O Mitingle Birlikte Medyanın En Çok Konuştuğu Konulardan Biri Oldu Bütün Olanlar. Umarız Bir Daha Yaşanmaz Ve Umarız Bir Daha Konuşmayız. İnşallah 15 Temmuz’dan Sonraki Yenikapı Mitingindeki Birlik Beraberlik Ruhu Diri Tutulur, Canlı Tutulur. Hep Birlikte Her Şeyin Üstesinden Gelebileceğimizi O Akşam Gösterdik. Bir Kez Daha O Gece Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Diliyoruz. Ailelerine Ve Yakınlarına Sabırlar Diliyoruz.” Dedi.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

TUZLA, 15 TEMMUZ DESTANI’NIN 1. YILDÖNÜMÜNE HAZIR

HIZLI YORUM YAP